Bansträckning

Enduro 17 Hallaröd

Samling vid Sjöhusets parkeringsplats.

Du springer 17 km varav tiden endast tas på ca 10 km.

Ett kort gemensamt uppvärmningsvarv på drygt 1 km tillbaka till parkeringsplatsen. Vi springer på led med 2 meters lucka. Vill man i Coronatider hellre springa en egen uppvärmningsrunda går det bra.

Endurovarvet som ska springas är 5,6 km och du ska göra det tre gånger. Varje varv innehåller 5 segment om vardera 350-900 meter. Det är på dessa sammanlagt 15 segment (ca 10 km) som tiden tas och resultatet beräknas.

Beskrivning av segmenten:

Segment 1: Första segmentet börjar på en böljande grusväg med små höjdskillnader upp och ner. Viker sedan av och avslutas på en mysig stig. En bra uppvärmningssträcka där du har chans att få upp både fart och värme. 900 meter.

Segment 2: Banan kommer ut på en platt grusväg där asfaltlöparen kommer känna sig hemma. Fortsatt chans för den mindre tekniskt kompetente att kapa åt sig viktiga sekunder. Avslutning i uppförsbacke!
475 meter.

Segment 3: Underbar trailslinga med härliga hinder på vägen. Vattengravar och nerfallna träd. Gärna i kombination för trixigaste möjliga framfart. Inte så kuperat men det kommer…
350 meter.

Segment 4: Vulkanen! Behöver nästan inte förklaras mer. Det går uppför. Och när du tror att du är uppe så är det lite till. Säg hej till mjölksyran! Finaste segmentet av dem alla. Trail-löparen i dig kommer att älska det! 850 meter.

Segment 5: Fortsatt härlig trail men inte fullt så backigt. Ett långt segment som kräver sin uthållighet. Men håll ut, snart är det fikapaus! 700 meter.

TGS50, TGS 25 och Team 2×25