Enduro 17 Hallaröd – beskrivningen…

Banan för Enduro 17 Hallaröd är provsprungen och och godkänd. Den är annorlunda jämfört med tidigare deltävlingar men det är ju så det ska vara. Olika skogar har olika utmaningar och vi vill att ni ska testa dem alla. Banan är mer lättlöpt än Klåveröd men mer teknisk än Sjöbo. Och blötast av dem alla… i alla fall i februari! Så här:

Enduro17Hallaröd

Uppvärmningen är 1,7 km och innehåller en gottepåse av det som komma skall. Grusväg, stig, stenar, vatten och uppförsbacke. Efter den är du redo att ta dig an banan på bästa sätt. 3 varv där varje varv innehåller följande 5 segment:

Segment 1 (900 meter)
Första segmentet börjar på en böljande grusväg med små höjdskillnader upp och ner. Viker sedan av och avslutas på en mysig stig. En bra uppvärmningssträcka där du har chans att få upp både fart och värme.

Enduro17Hallaröd

Segment 2 (400 meter)
Banan kommer ut på en platt grusväg där asfaltlöparen kommer känna sig hemma. Fortsatt chans för den mindre tekniskt kompetente att kapa åt sig viktiga sekunder. Avslutning i uppförsbacke!

Enduro17Hallaröd

Segment 3 (200 meter)
Underbar trailslinga med härliga hinder på vägen. Vattengravar och nerfallna träd. Gärna i kombination för trixigaste möjliga framfart. Inte så kuperat men det kommer…

Enduro17Hallaröd

Segment 4 (800 meter)
Vulkanen! Behöver nästan inte förklaras mer. Det går uppför. Och när du tror att du är uppe så är det lite till. Säg hej till mjölksyran! Finaste segmentet av den alla. Trail-löparen i dig kommer att älska det!

Segment 5 (1000 meter)
Fortsatt härlig trail men inte fullt så backigt. Ett långt segment som kräver sin uthållighet. Men håll ut, snart är det fikapaus!